Er zijn maar liefst zes mogelijkheden
Of het nou Koningsdag is of niet: een stuk tompouce gaat er bij ons altijd wel in. Alhoewel: helemaal verdwijnt deze lekkernij niet in onze mond. Het eten van een tompouce gaat namelijk gepaard met flink wat geknoei, waarbij onze wangen, handen en kleding er steevast onder de room zitten. Daarom delen wij dé manier om een tompouce te eten zonder te knoeien.
Verschillende mogelijkheden
Plakkerige vingers als je een tompouce met je handen eet en een enorm vies bord als je met een vorkje in de weer gaat. Herkenbaar? Tompoucen zijn een heerlijk hapje, maar zorgen voor veel zooi. Hoe kun je de zoete lekkernij nou naar binnen werken zonder enige vorm van troep? Er blijken maar liefst zes mogelijkheden te zijn.
In stukjes
Een tompouce kan op drie manieren ‘in stukjes’ gegeten worden. Je kunt alle onderdelen van de lekkernij van elkaar scheiden en apart opeten. Ook kun je de bovenste laag van de tompouce eraf halen en de vulling over beide helften verdelen. Je kunt die beide helften dan als een cracker eten. Een derde optie is om een tompouce met een vork in kleine vierkantjes te verdelen. Het wordt dan veel eenvoudiger om een zon klein stukje op je vork te prikken en netjes op te eten.
In z’n geheel
Naast de drie manieren hierboven zijn er drie manieren waarop je een tompouce netjes ‘in z’n geheel’ kunt eten. Je kunt allereerst de bovenkant van het gebakje af halen en die onder de onderkant leggen. Ook is het een goed idee om een tompouce op z’n zijkant te leggen, zodat je je vork erin kunt steken zonder dat de vulling eruit floept. Tot slot: prik je vork loodrecht in het glazuur, beweeg voorzichtig heen en weer en snijd zo door de bovenste laag van de tompouce heen. Zo kun je hem eten zonder de vulling te verpesten. Wij krijgen er helemaal zin in!
Lees ook: Zo vroeg koning Willem-Alexander zijn Máxima ten huwelijk
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Beau Monde | Beeld: iStock