Feestelijk en verrukkelijk!
Om 00:00 uur is het tijd om het nieuwe jaar in te luiden en daarbij mogen natuurlijk menig flessen prosecco ontkurkt worden! Wil jij alvast iets feestelijks neerzetten op tafel om het afgelopen jaar af te sluiten of het nieuwe jaar mee te beginnen? Dan is deze heerlijke taart van prosecco iets voor jou. In combinatie met luchtige cake en sinaasappel worden de feestelijke bubbels toegevoegd aan dit recept. Geniet ervan!
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
- Bekleed 2 springvormen van Ø18 cm met bakpapier, en vet ze in. Heb je maar 1 springvorm? Geen probleem, dan bak je de taart in 2 keer.
- Klop de boter en de basterdsuiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot ze volledig zijn opgenomen.
- Voeg dan de bloem, amandelen en eventueel een snufje zout toe, en schep dit voorzichtig door het beslag.
- Rasp de schil van twee sinaasappels met en fijne rasp en pers de sinaasappelsap uit. Het sap houd je nog even apart. Schep de sinaasappelrasp, samen met 100 milliliter van de prosecco, door het beslag. Verdeel het beslag over de 2 springvormen, en bak voor 30 tot 35 minuten in de oven gaar.
- Meng in een kom het sinaasappelsap, de kristalsuiker en de andere 50 milliliter prosecco. Prik gaatjes in de cakes terwijl ze nog warm zijn, en giet het mengsel eroverheen. Laat de cakes vervolgens helemaal afkoelen.
- Mix in een andere kom de slagroom, mascarpone en vanillesuiker. Doe dit eerst op een lagere en daarna op een hogere stand, zodat er uiteindelijk geen klontjes meer in zitten. Rasp dan ook de derde sinaasappel en schep dit door het mengsel. Eventueel kun je nog een eetlepel sap toevoegen.
- Besmeer één van de cakes met het mascarponemengsel, en stapel de andere cake hier bovenop. Nu kun je de taart nog verder versieren, helemaal naar jouw eigen smaak. Kies bijvoorbeeld voor een laagje poedersuiker en wat fruit. En klaar is je proseccotaart!
Lees ook: Wil je hebben: HEMA verkoopt prosecco pong
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Kookfans, Olive Magazine | Beeld: Adobe Stock