Dit doet een knipperlichtrelatie met je algehele gezondheid



Zo ongezond kan een knipperlichtrelatie zijn

Een knipperlichtrelatie is een relatie waarbij het meerdere keren uitgaat, maar het ook weer aangaat. Een knipperlicht dus. Sommige mensen vinden dit romantisch, anderen zijn er meteen klaar mee. Uit onderzoek van de Universiteit van Missouri blijkt dat een knipperlichtrelatie allesbehalve gezond is.

Mensen met een knipperlichtrelatie hebben vaker psychische klachten.

Depressie

Uit het onderzoek van de Universiteit van Missouri bleek dat zestig procent van de 500 ondervraagde mensen weleens een knipperlichtrelatie hebben gehad. In deze relaties was vaker sprake van mishandeling, slechte communicatie en ontrouw. De mensen in deze relaties hadden ook vaker last van depressies en angststoornissen.

Trouw

In een knipperlichtrelatie is er iets fundamenteel mis, anders zou het niet steeds fout gaan. Meestal is een partner niet volledig toegewijd, maar pikt de ander dat door verlatingsangst of verliefdheid. De breuk ontstaat door ruzie of zelfs ontrouw, maar toch komt het altijd weer goed. De persoon die wel trouw is voelt zich hierdoor onzeker en gaat aan zichzelf twijfelen, met gevoelens van depressie en angst als gevolg.

Patroon

Een knipperlichtrelatie is een patroon dat je moet verbreken, maar dit is erg lastig. Vaak kampen mensen in zo'n relatie met een laag zelfbeeld en hebben ze weinig zelfvertrouwen. Toch is het belangrijk om dit patroon te verbreken, want je kunt er flink depressief van worden. Waarom mensen toch steeds weer bij elkaar komen? Dit ligt waarschijnlijk aan de seksuele aantrekkingskracht. Deze mensen passen qua karakter niet bij elkaar, maar hebben een bepaalde seksuele chemie waardoor ze toch weer bij elkaar komen.

Realistisch

Het is belangrijk om het patroon te doorbreken en realistisch naar de relatie te kijken. Probeer het op een objectieve manier te zien en analyseer of de relatie het echt waard is. Word je geestelijk en lichamelijk mishandeld, zoek dan gelijk hulp. Was de breuk door een ruzie, dan valt er wellicht nog over te praten. Maar wees realistisch en probeer niet terug te vallen naar het oude gedrag.

Lees ook: Dit zijn 10 tekenen dat jij een hele goede relatie hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels