De 6 meest voorkomende redenen waarom koppels uit elkaar gaan

koppels

Er zijn blijkbaar zes redenen die vaak voorkomen

Niet alle love stories eindigen rooskleurig. De ‘ze leefden lang en gelukkig’ vlieger gaat helaas niet op wanneer er één van de twee buiten de pot piest. Daarnaast kan het ook dat het op een gegeven moment gewoon niet meer werkt en je gezamenlijk besluit er een einde aan te breien. Toch blijken dat niet de enige reden te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er zes(!) verschillende soorten redenen zijn waarom koppels uit elkaar gaan. 

Datingcoach Jo Barnett legt in The Independent UK uit welke redenen er zijn en hoe je hiermee omgaat.

1. Out-of-the-blue 

Totaal onverwachts maakt een van de twee het uit. Vooral wanneer je dit écht niet verwacht kan dit verschrikkelijk aanvoelen. Staat het besluit van de één echt vast? Neem dan volgens Jo flink wat tijd voor jezelf. Zo kom je er zo snel mogelijk weer bovenop.

2. Verraad

Misschien wel één van de ergste redenen. Heeft jouw partner iets uitgespookt wat echt niet door de beugel kan? Dan is het volgens Jo verstandig om een pauze in te lassen en het contact volledig te verbreken. Zo heb je écht de tijd om goed na te denken of je de relatie wil beëindigen of niet.

3. De wederzijdse

Als we moeten kiezen uit de mildste variant, dan staat deze reden op nummer één. Bij de wederzijdse break-up kies je er beiden voor om te stoppen met de relatie. De ideale manier, maar helaas ook de meest zeldzame.

4. ‘Ghosting’

Het ‘ghosten’ van iemand blijkt uit onderzoek een veelvoorkomende kwestie. Letterlijk betekent het dat je van de een op de andere dag niets meer van je laat horen. Geen appjes, telefoontjes of wat dan ook. Je negeert de ander en laat diegene met flink wat vragen achter. Ghosting is vooral iets wat gebeurt bij prille koppels met een prille relatie, maar daarom niet minder vervelend. Het advies van Jo? Praat erover met vrienden of een professional om deze vervelende ervaring te verwerken.

5. De sparkle is weg

Het gebeurt en het is eigenlijk niemands schuld. Heb je geprobeerd om die sparkle terug te krijgen in je relatie, maar mocht het niet baten? Dan is het volgens Jo beter om vast te stellen dat het voorbij is.

6. De pauze

De pauze is een onduidelijke situatie. Is het aan? Is het uit? Komt het ooit weer aan? Volgens Jo is dit eigenlijk onbegonnen werk. Een breuk is volgens haar geen breuk wanneer je alsnog teruggaat naar je partner. Het vuur in de relatie is weg, dus leg het vast wanneer je weet dat het voorbij is.

Lees ook: Onderzoek: koppels met groot leeftijdsverschil lopen meer kans op breuk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Unsplash