Recept: Witte chocolademelk met Baileys en een gezouten karamelsaus

Het drankje voor de koude dagen

Als het buiten ijzig koud is, willen we niets liever dan ons binnen opwarmen. Lekker op de bank zitten onder een kleedje met een warm drankje in de hand: heerlijk! Warme chocolademelk gaat er bij ons altijd wel in. Ben jij ook zo gek op chocolademelk? Probeer deze variant met witte chocolade, Baileys én gezouten karamelsaus dan eens!

Dit zoete drankje gaat er bij ons wel in!

Wat heb je nodig voor 2 porties witte chocolademelk?

  • 100 gram witte chocolade
  • 250 milliliter volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 milliliter Baileys
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels verkruimelde Maria biscuits
  • 4 eetlepels gezouten karamelsaus + beetje extra ter garnering
  • 6 marshmallows
  • Slagroom
  • Witte chocoladevlokken

Wat moet je doen?

  • Breek de witte chocolade in stukjes en doe dit in een pannetje. Schenk de melk erbij en zet de pan op middelhoog vuur.
  • Roer regelmatig door de melk tot de chocolade helemaal is gesmolten. Voeg het vanille-extract toe en roer door.
  • Voeg de Baileys toe en roer goed door.
  • Doe de honing in een klein bakje en doe hetzelfde met de verkruimelde biscuits.
  • Dip de bovenkant van een Mason jar (je kunt ook een gewone mok gebruiken) in de honing en dip deze daarna in de biscuits. Herhaal dit met de andere Mason jar.
  • Doe in elk glas 2 eetlepels van de karamelsaus en schenk daarna de chocolademelk erbij.
  • Doe in elk glas 3 marshmallows en karamelliseer deze licht met een crème brûlée brander.
  • Maak op de marshmallows nog een mooie toef slagroom.
  • Garneer met een beetje karamelsaus en witte chocolade.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Het beste van twee werelden: zo maak je tiramisu-truffels

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: videostill