Witte chocolade en Licor 43 vormen een goddelijke combinatie
De speciale dagen schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. Dat je de 22ste van maart de dag van de Melbatoast overslaat snappen we, onlangs was het de dag van de Cheesecake. Wat ons betreft mag je die niet zomaar aan je voorbij laten gaan en mag je deze dag ook heus wel met terugwerkende kracht vieren. Duik daarom de keuken in en maak deze witte chocoladecheesecake met Licor 43.
Dit heb je nodig voor de cheesecake:
- 300 gram digestieve koekjes
- 100 gram roomboter, gesmolten
- 600 gram roomkaas
- 150 gram suiker
- 200 gram witte chocolade, gesmolten
- 250 milliliter slagroom
- 1 zakje agar agarpoeder à 7 gram (of 10 blaadjes gelatine)
- 6 à 8 eetlepels licor 43
- Witte chocoladevlokken (optioneel)
- Spuitbus slagroom (optioneel)
Zo maak je de witte chocolade-cheesecake:
- Bekleed een taartvorm met bakpapier.
- Plet de koekjes in een keukenmachine en doe de geplette koekjes en gesmolten boter in een kom. Roer goed door elkaar.
- Stort het koekjesmengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Doe de roomkaas in een kom en klop los. Voeg daarna de suiker toe en meng beide ingrediënten met elkaar. Roer daarna ook de gesmolten witte chocolade door het mengsel.
- Doe de slagroom in een pannetje en verwarm tot aan het kookpunt. Roer daarna de agaragar door de slagroom tot de poeder is opgelost.
- Schenk de slagroom door het witte chocolademengsel en schenk ook de Licor 43 erbij. Roer goed tot de vloeistoffen in het beslag zijn opgenomen.
- Doe het mengsel daarna in de taartvorm en laat in de koelkast een paar uur koelen voor het serveren.
- Spuit toefjes slagroom op de randen van de taart (of een ander patroon naar keuze) en verdeel de chocoladevlokken over de bovenkant van de taart.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: pink kiss Licor 43 cocktail
Beeld: Videostill CookBakery