Deze kruidnotenmousse met Licor 43 is overheerlijk!
Mmm… Kruidnoten! We zijn er gek op. Laten we nu net het perfecte kruidnotendessert hebben gevonden mét Licor 43 ! Verras je vriendinnen tijdens een diner met dit romige en feestelijke dessert en iedereen zal ervan smullen. Let op, de kruidnotenmousse heeft even de tijd nodig om op te stijven in de koelkast, dus begin in de middag vast met de bereiding. Scheelt je ook nog eens tijd tijdens het diner zelf.
Wanneer ga jij deze heerlijke kruidnotenmousse met Licor 43 maken?
Dit heb je nodig:
- 200 milliliter verse slagroom
- 80 gram suiker
- 200 gram crème fraîche
- 2 eetlepels Licor 43
- 200 gram kruidnoten, verkruimeld
- 100 gram chocolade puur of melk, fijn gehakt
- Cacaopoeder en kleine stukjes chocolade ter garnering
Zo maak je de kruidnotenmousse met Licor 43:
- Schenk de verse slagroom in een grote kom, voeg de suiker toe en klop de slagroom stijf.
- Schep de crème fraîche, Licor 43 en fijngehakte chocoladesnippers erbij. Vouw met een spatel het geheel door elkaar.
- Zet vier dessertglazen of potjes klaar. Schep een volle eetlepel mousse in de glazen.
- Bestrooi vervolgens een laag verkruimelde kruidnoten over de mousse.
- Herhaal deze twee stappen tot de rand van de glazen gevuld zijn.
- Zet de glazen ± 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de desserts met wat cacaopoeder, stukjes chocolade en kruidnoten.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Bitterkoekjescake met amaretto en chocolade
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Licor 43 | Beeld: Videostill, YouTube