Hmmm!
Nu het winterseizoen bijna begint, is het ook weer tijd voor winterse drankjes. Naast de warme chocolademelk en de populaire glühwein is er nóg een heerlijk drankje om de winter mee door te komen, namelijk deze winterse sangria. Wil je proeven!
Winterse sangria
Of je nu binnen geniet van het winterse weer of de laatste afdaling hebt gemaakt tijdens de wintersport, deze winterse sangria is hét drankje voor aankomend seizoen. Het welbekende Spaanse drankje kan nu ook in de winter gedronken worden, want de zomerse fruitsoorten worden namelijk gewoon vervangen door typische winterse smaken. Ideaal om jezelf mee op te warmen tijdens de koude dagen, en bovendien heb je deze sangria binnen een mum van tijd op tafel. Cheers!
Dit heb je nodig:
- 1 granaatappel
- 1 Doyenne du Comice peer
- 1 kakivrucht
- 1 rode appel
- 1 bloedsinaasappel
- 1 fles rioja wijn (750 milliliter)
- 1/2 fles witte wijn, bruisend
- 700 milliliter bruiswater
- 3 kaneelstokjes
- Verse rozemarijn voor garnering
Zo maak je de winterse sangria:
- Begin met het snijden van het fruit. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitten uit de vrucht.
- Snijd de peer doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken.
- Snijd ook de kakivrucht in dunne plakken.
- Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in blokjes.
- Snijd de bloedsinaasappel in dunne plakken. Houd het fruit apart.
- Schenk in een grote (sangria)kan de rode wijn, witte wijn en het bruiswater. Meng het geheel met een spatel goed door elkaar.
- Voeg het gesneden fruit aan de wijn toe, en voeg eventueel de kaneelstokjes toe voor een kruidige smaak. Zet de sangria ongeveer 2 uur in de koelkast.
- Serveer de winterse sangria in mooie glazen en garneer met een takje verse rozemarijn.
- Geniet ervan!
Lees ook: Oeh la la! Champagne is goed voor je geheugen en huid
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Adobe Stock