Vergeet rode wijn: met rosé bereid je de heerlijkste pasta
Wijnen, wijnen, wijnen. Het is een beetje de uitspraak van het jaar, zo weten alle Chateau Meiland-fans. Maar met rosé kun je ook prima wijnen. Wat je ook nog met rosé kunt? Een heerlijke pasta in elkaar flansen. Deze vegetarische pasta met tomaten, basilicum én rosé is een ware traktatie.
Dit heb je nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 witte ui, fijngesneden
- 120 milliliter droge rosé
- 3 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 25 gram verse basilicumblaadjes, gesneden + extra ter garnering
- 240 milliliter kookroom
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- 110 gram pasta naar keus
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, maar giet het 2 minuten eerder af en zet apart.
- Verhit olie in een koekenpan. Voeg de knoflook, ui en wat zout en peper toe. Laat 3 minuten opstaan. Roer af en toe tot de ui glazig oogt. Pas tegelijkertijd op dat de knoflook niet verbrandt.
- Voeg de rosé toe and zet het vuur wat hoger. Laat opstaan tot het vocht is gehalveerd. Roer af en toe.
- Voeg de tomaten en basilicum toe en laat dit op laag vuur 15 minuten opstaan.
- Schenk de saus in een blender en blend. Doe de saus terug in de pan en voeg de room toe. Voeg nog wat citroensap toe en roer. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
- Roer de pasta door de saus en laat even opstaan zodat de pasta weer warm wordt.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de overgebleven basilicum en wat parmezaanse kaas.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: carrot cake ‘oliebollen’ met roomkaasdip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Its all about vegan | Beeld: Videostill Bon Appétit