Recept: pink kiss Licor 43 cocktail

Een heerlijke zomerse, roze cocktail

Ondanks dat we deze zomer veel aan het huis gekluisterd zitten, betekent dat niet dat we er af en toe een feestje van kunnen maken thuis, toch? Precies, dat dachten wij ook! Daarom maakten we deze heerlijke zomerse cocktail met onze favoriete likeur, Licor 43. Leuk om op een zomerse avond te serveren in de tuin in gezelschap van je groep vriendinnen!  

Dit heb je nodig om de cocktail te maken:

  • 200 gram suiker
  • 150 gram frambozen
  • 30 gram verse gember, geschild en in plakken
  • 240 milliliter water
  • 50 milliliter Licor 43
  • 25 milliliter citroensap
  • Frambozen en verse munt als garnering
  • 1 fles (1 liter) bruisend water

Zo maak je de pink kiss cocktail:

  • Doe in een steelpannetje de suiker, frambozen, gember en water. Roer door elkaar en breng langzaam aan de kook. Laat ± 10 minuten sudderen op laag tot middelhoog vuur.
  • Zet het vuur uit en laat de siroop kort afkoelen.
  • Houd een zeef vast boven een kan en schenk hier de siroop doorheen. Druk eventueel met een pollepel de frambozen en gember nog wat aan om meer smaak uit de siroop te halen.
  • Zet de glazen (mason jars) klaar gevuld met ijsblokjes.
  • Vul ieder glas met 35 milliliter frambozensiroop.
  • Voeg de Licor 43 en het citroensap toe en roer door elkaar.
  • Garneer de cocktail met wat verse frambozen en blaadjes munt.
  • Schenk tot de top van het glas bruisend water en roer de cocktail door.
  • Serveer met een stokje en/of rietje.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Tijd voor een cocktail: zo maak je Pina Colada 43

Bron: YouTube Twisted Bar | Beeld: Videostill YouTube