Je nieuwe favoriete nagerecht voor in de zomer
Wij zijn gek op taart en op ijs, maar een combinatie van deze twee is op hete dagen nóg lekkerder! Je serveert deze oreo-ijstaart met wodka na een gezellige barbecue met vrienden of eet hem tijdens een relaxte Netflix-sessie. Eigenlijk is er altijd wel een reden om de keuken in te duiken en deze prachtige blikvanger te maken. Zodra je er een hapje van hebt geproefd, maak je hem de hele zomer!
Gevaarlijk lekker…
Dit heb je nodig:
- 2 rollen oreo’s (154 gram per stuk)
- 35 gram boter
- 500 milliliter slagroom
- 2 zakjes klop-fix (dr. Oetker)
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 75 milliliter wodka
- 1 vanillestokje
Zo maak je de oreo-ijstaart met wodka:
- Maal de helft van de oreo’s in de keukenmachine tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een zakje en plet ze met een deegroller. Hak de overige oreo’s in grove stukken. Deze bewaar je voor de vulling en de garnering.
- Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje. Meng de boter met de fijne koekkruimels. Schep dit mengsel vervolgens in de springvorm en druk het aan tot een stevige bodem.
- Klop de slagroom samen met de klop-fix, suiker en wodka in een grote kom of in de keukenmachine. Let op: klop het luchtig, maar niet stijf!
- Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje. Voeg dit en tweederde van de grof gehakte oreo’s toe aan het slagroommengsel. Meng goed door elkaar en giet het op de bodem. Strijk het mengsel glad en garneer met de overgebleven oreo’s. Zet de taart minimaal vier uur in de vriezer. Dit kan afgedekt met doorzichtig folie of onafgedekt.
Lees ook: Recept: bitterkoekjescake met amaretto en chocolade
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: De genietende foodie | Beeld: Videostill