Mokkacupcakes met Licor 43
Als je op de Dingen voor Vrouwen-redactie vraagt wat onze favoriete drank is, dan roepen we in koor: “Licor 43”! We drinken het puur, door de koffie of gooien het door onze baksels. Deze mokka cupcakes met Licor 43 stillen sowieso je trek naar zoetigheid en ze zijn heel leuk om te maken. Leuk voor de volgende filmavond met je vriendinnen of je verjaardag?
Wanneer ga jij deze cupcakes maken?
Dit heb je nodig:
- 50 gram boter
- 150 gram suiker
- 1 ei
- 150 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 1 theelepel espressopoeder
- 1 eetlepel cacaopoeder
- Snuf zout
- 100 milliliter melk
- 30 milliliter Licor 43
- 120 gram zachte boter
- 250 gram poedersuiker
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel melk
- 2 eetlepels Licor 43
Zo maak je de mokkacupcakes met Licor 43:
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Laat de boter zacht worden en doe dit in een mengkom. Mix de boter met het suiker en het ei tot een glad geheel. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder, espressopoeder, cacaopoeder en een snuf zout toe en meng alles weer.
- Schenk de melk en Licor 43 al mixend bij het beslag. Mix tot je een mooi egaal beslag hebt.
- Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes en zet de cakejes 20 minuten in de oven. Check met een satéprikker of ze gaar zijn.
- Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de frosting.
- Laat de boter zacht worden (de boter mag niet smelten) en doe hem in een kom. Voeg de poedersuiker, het cacaopoeder, de melk en de Licor 43 toe en meng alles tot een luchtige crème.
- Spuit de frosting met een spuitzak op de afgekoelde cupcakes. Versier eventueel met hagelslag of andere leuke versiering.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Romige Snickerstaart
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: ByAranka, Lilly’s Cupcakery | Beeld: Videostill