Snel, simpel en ontzettend lekker!
Zin in iets zoets, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is deze carrot mug cake perfect. Het smaakt net zo lekker als een carrot cake, maar is een stúk sneller en makkelijker te maken. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Wij leggen het je uit.
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
- 4 eetlepels tarwebloem
- 2 eetlepels suiker
- 1/8 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel kaneel
- Snufje nootmuskaat
- Snufje zout
- 2 eetlepels melk
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels wortel, geraspt
- Rozijnen, gehakt (optioneel)
- Walnoten, gehakt (optioneel)
Voor de frosting (optioneel):
- 1 eetlepel roomkaas
- 1 theelepel honing
- 1/4 theelepel vanille-extract
Zo maak je de carrot mug cake:
- Voor dit recept heb je een mok van 250 milliliter nodig. Doe de bloem, suiker, baking soda, kaneel, nootmuskaat en het zout in de mok. Roer totdat alles goed gemengd is.
- Voeg vervolgens de olie, melk, wortel en eventueel de rozijnen en walnoten toe aan de mok. Roer nog eens goed door.
- Zet de mok in de magnetron (1000 Watt), 1 minuut.
Na 1 minuut is je carrot mug cake in principe al klaar, maar wil je ‘m nóg lekkerder maken? Dan mag deze heerlijke én ontzettend makkelijke frosting niet ontbreken. Zo maak je de frosting:
- Doe de roomkaas, honing en het vanille-extract in een klein bakje. Meng dit vervolgens met een lepel tot een gladde consistentie.
- Verdeel de frosting over de bovenkant van de carrot mug cake en garneer met de gehakte walnoten.
- Geniet ervan!
Lees ook: De ultieme guilty pleasure: cheesecake met gezouten karamel
Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!
Bron: Em’s Kitchen | Beeld: Videostill Em’s Kitchen