Kruidenboter met vier ingrediënten!
Kruidenboter is een onmisbaar bij de barbecue; het smaakt namelijk heerlijk op een gegrild stukje vlees of op een knapperig vers stukje stokbrood. Je kunt het natuurlijk kopen in de supermarkt, maar veel lekkerder is het om je kruidenboter zelf te maken!
Dit heb je nodig:
- 75 gram roomboter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels peterselie
- 1 theelepel citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst
Zo maak je het:
Doe de roomboter (deze moet op kamertemperatuur anders is het lastig te mengen) in een grote kom. Snijd de peterselie fijn en gooi dit in de kom. Pers de teentjes knoflook boven de kom en giet het citroensap erin. Breng het geheel op smaak met zeezout en peper en roer het geheel goed door elkaar. Bewaar de boter afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen zodat hij beter smeerbaar is. Eet smakelijk!
Tip: vervang de peterselie eens door zongedroogde tomaten en groene olijven en je hebt een heerlijke mediterraanse kruidenboter!
Meer lezen?
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Margriet | Beeld: Food So Good Mall