Wij hadden geen idee dat tampons een houdbaarheidsdatum hebben
Goedkoop zijn tampons niet. Je slaat ze daarom liever in groten getale in, wanneer ze in de aanbieding zijn. Je hebt ze toch elke maand weer nodig, dus een voorraadje kan geen kwaad? Toch blijkt dat ook tampons een houdbaarheidsdatum hebben en die datum moeten we wel serieus nemen.
Wist jij dat tampons over datum konden raken?
Datum
Pak het doosje er maar eens bij. Als het goed is zie je aan de onder- of zijkant van het doosje een productiedatum en een houdbaarheidsdatum. Meestal zit er zo'n vijf jaar tussen de twee data. Je kan ze dus lang bewaren, maar wat doe je als het toch die houdbaarheidsdatum verstrijkt? "We raden aan ze niet langer te gebruiken, zelfs al zien ze er nog prima uit", vertelt Affi Parvizi-Wayne, oprichter van tamponbedrijf Freda, in een interview met Cosmopolitan. "Er kan namelijk schimmel ontstaan op de inbrenghuls en dat kan leiden tot infecties en irritaties."
Omhulsel
Ook als je ziet dat het plastic omhulsel van de tampon gescheurd is, kan je 'm beter weggooien. Ook dan kunnen er schimmels of vieze luchtjes in gaan zitten. Inslaan kan dus prima als ze in de aanbieding zijn, maar overdrijf het niet. Zorg in ieder geval dat je je tampons binnen vijf jaar opmaakt.
Lees ook: Vaak last van vermoeidheid voor en tijdens je menstruatie? Dat kan hierdoor komen!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Viva | Beeld: Unsplash