Lees eens een boek in plaats van de ondertiteling van een film...
Het koude, grijze weer nodigt enorm uit tot lekker op de bank zitten. Helemaal niets mis mee, zolang je maar niet altijd je toevlucht neemt tot Netflix. Pak in plaats daarvan eens een boek op, het kan je namelijk veel opleveren!
1. Een boek lezen werkt ontspannend
Het lezen van een boek is misschien wel één van de meest ontspannende activiteiten die er zijn. Lezen kan namelijk je stressniveau met 68 procent doen dalen. Wanneer je leest en je dus moet concentreren op de activiteit, dan daalt je hartslag en verslappen je spieren.
2. Je leeft langer
Volgens een onderzoek, dat is uitgevoerd door de Yale University of Public Health, hebben mensen die regelmatig een boek lezen een langere levensverwachting. Volwassenen die meer dan 3,5 uur per week lezen, zouden volgens het onderzoek zelfs 23 procent minder kans hebben om te sterven.
3. Je kunt er beter door slapen
Mensen die slecht slapen kunnen elektronische apparaten zoals tablets, laptops en smartphones maar het beste vermijden. Deze apparaten geven blauw licht af, wat ervoor kan zorgen dat je moeite hebt met in slaap vallen. Voor het slapengaan nog even een stukje in je boek lezen zorgt er echter voor dat je beter in slaap kunt vallen.
4. Je hersenen worden er beter van
Naarmate we ouder worden, gaat ons brein langzamer werken. Dit is ook een van de redenen dat oude mensen vaak wat vergeetachtig worden. Wanneer je echter regelmatig leest kun je het verouderingsproces van je brein vertragen.
5. Je verbetert je sociale skills
Je kent misschien het vooroordeel dat mensen die veel lezen anti-sociaal zijn en de hele dag met hun hoofd in de boeken zitten. Niets is echter minder waar; uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die veel lezen empathischer zijn dan mensen die dat niet doen. Deze mensen hebben, doordat ze veel verschillende personages in boeken hebben gezien, meer begrip voor de gedachten, gevoelens en overtuigingen van anderen.
Lees ook: 'Dit gebeurt er met je lichaam wanneer de wintertijd ingaat'
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Libelle.be | Beeld: Times Higher Education