Smeltende ijsblokjes verdunnen je wijn, maar op deze manier heb je daar geen last van
De temperaturen stijgen en het warme weer maakt ons dorstig. Wat je dan het beste kunt doen? Wijnen! Wijnen! Wijnen! Maar hoe vervelend is het als je roseetje binnen een mum van tijd lauw is? Natuurlijk kun je er een ijsblokje in gooien, maar helaas zorgt het smeltende water dat je wijn verdunt. Gelukkig is de oplossing heel simpel.
Fruitige lifehack
Het antwoord op al je warme wijnproblemen is namelijk fruit. Druiven, om precies te zijn. Een druif bestaat namelijk grotendeels uit water. Doe je er een aantal in de vriezer, dan bevriezen ze supersnel en heb je als het ware een ijsblokje in een druivenvel. Koud, maar tijdens het opwarmen komt er geen water vrij. Dus gooi een paar bevroren druiven in je wijn en zeg de barre tijden van lauwe rosé maar gedag!
Dit bericht bekijken op Instagram
Lees ook: Cheers, deze wijn past het beste bij jouw sterrenbeeld
Bron ZE.nl | Beeld: Pexels, Natalie