Huh: dít wist je allemaal nog niet over je lingerie

lingerie

Tijd voor een lingerie-ABC

Ondergoed, onderbroek, slip, directoire, lingerie; hoe je het ook noemt, het is iets wat nogal zelf verduidelijkend is. Toch zijn er nog steeds mysteries rondom lingerie. Want ondanks dat het voor zich spreekt dat een beha gedragen wordt, is het dragen van de juiste maat niet zo vanzelfsprekend. Zo zou zo’n achtig procent van de vrouwen zich er niet bewust van zijn dat ze de verkeerde beha-maat draagt. Benieuwd wat voor misconcepties er nog meer zijn over ondergoed? Lees snel verder.

Waar zijn de vrouwen in de wereld het best bedeeld?

De gemiddelde cupmaat wordt groter

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. In Japan worden de meeste kleine cupmaten verkocht en in Engeland de grootste. Desalniettemin blijven de Nederlandse vrouwen niet achter. Wereldwijd stijgt de gemiddelde cupmaat behoorlijk, zo ook bij de Nederlanders. Vijftien jaar geleden had de gemiddelde Nederlandse vrouw cupmaat 75B, anno 2017 is dat 75C.

String geeft meer zelfvertrouwen

Analisten constateerden dat vrouwen die een string dragen meer zelfvertrouwen hebben en meer tevreden zijn over hun lichaam dan vrouwen die kiezen voor ander ondergoed. Niet alleen voelen vrouwen die graag een string aanhebben zich goed over zichzelf, maar ze zijn op seksueel gebied ook creatiever.

Kleur van je ondergoed

De kleur van je ondergoed zegt wel degelijk wat over je persoonlijkheid. Zo geven vrouwen die ervoor kiezen om witte onderbroeken te dragen minder geld uit dan vrouwen die de bips in een andere kleur hullen. 

Verschillende cupmaten

Gedurende haar leven, heeft een vrouw zes verschillende behamaten.

Was je beha een keer in de vier á zeven dagen

Je beha te vaak in de wastrommel deponeren kan meer kwaad dan goed. Zo beschadigt de elasticiteit snel als je ze vaak was en ondersteunt de beha niet meer goed. Aangeraden wordt om je bustier slechts vier á zeven dagen in de week te wassen en eens in de zes maanden te vervangen.

Setjes

Wij vrouwen zijn gek op lingeriesetjes en de cijfers liegen daar niet om. De gemiddelde dame is in het bezit van 21 setjes ondergoed. Tien procent van de vrouwen heeft zelfs meer dan 35 setjes!

De sportbeha ontstond uit de penisbeschermer

Laten wij dit snel toelichten. De Canadese Hindi Miller en Lisa Landahl naaiden twee aangepaste versies van een toque (beschermplaat om het mannelijke kruis te beschermen) aan elkaar. En zo ontstond in 1975 de eerste sportbeha.

Lees ook:

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Racked