Zijn ex besloot zonder overleg dure merkkleding te kopen
Dennis* en zijn vrouw zijn vier jaar geleden gescheiden. Samen hebben ze een zoontje, Mats, waarover ze het ouderschap verdelen. Alle kosten splitten ze, zodat het eerlijk verdeeld wordt. Maar toen Dennis’ ex-vrouw onlangs besloot dure merkkleding voor hun zoontje te kopen, weigerde hij te betalen.
Eigen stijl
“Mijn zoon zit in groep 8. Ik begrijp dat hij geen shirts van tekenfilms of andere typische kinderkleding meer wil dragen”, begint Dennis zijn verhaal op het forum Reddit. De kleine man is inmiddels 11 jaar oud en begint zijn eigen wil en stijl te ontwikkelen. “Een spijkerbroek en een hoodie vindt hij helemaal prima”, vertelt de vader.
Merkkleding
Dennis is helaas niet meer samen met zijn vrouw. “Mats’ moeder en ik zijn gescheiden toen hij 7 was”, vertelt hij. “We delen het ouderschap en splitten de kosten 50/50 over ons twee”, legt de vader uit. En hoewel dat de afgelopen jaren goed ging, besloot zijn ex onlangs een grote uitgave te doen zónder te overleggen. “Toen ze hem bij mij thuis afzette, had hij een stel tassen van dure merken bij zich.” In eerste instantie kon Dennis er wel om lachen dat zijn ex-vrouw merkkleding had gekocht. “Omdat ze een sukkel is om in die winkels te winkelen, aangezien hij de items binnen een jaar zal ontgroeien. En waarschijnlijk zijn ze binnen een paar maanden zelfs al versleten en gescheurd.”
Kosten delen
Wat Dennis echter niet had verwacht, is dat zijn ex ervan uitging dat hij de helft van de kosten van de nieuwe kleding zou betalen. “Ik vroeg haar wat de helft is en ze zei 550 euro. Ja, ze heeft inderdaad 1.100 euro uitgegeven aan kleding voor een 11-jarige jongen. 28 euro voor twee boxershorts van Nike, 9 euro voor één paar sokken en 60 euro voor een broek”, somt hij wat voorbeelden op. Dennis was dan ook niet van plan om hiervoor te betalen. “Ik zei haar dat ik haar 200 dollar zou geven”, vertelt hij. “Ze had het vooraf moeten overleggen. Ik kan dat geld niet zomaar tevoorschijn toveren. Natuurlijk ziet hij er geweldig uit in zijn nieuwe kleding, maar ik blijf bij mijn punt. Ik schijf hem ook niet zomaar in voor een dure sportclub en vraag haar te betalen zonder het te bespreken. Dat is precies hetzelfde.” Toch vraagt de gescheiden vader zich af of het erg is dat hij niet volledig de helft wil betalen. Wat vind jij?
*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam u/Eastern-Ice-782.
Lees ook: ‘Mijn man is boos omdat ik mijn stiefzoon niet mee wil op vakantie’
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels