Binnen tien minuten zet je deze kip met rijst ovenschotel in de oven!

De oven doet de rest!

Heb je vanavond de tijd om eventjes in de keuken te staan? Dan moet je echt deze ovenschotel met rijst en kip eens proberen. Hij moet wel een tijdje in de oven staan, maar in de tussentijd kun je natuurlijk genoeg andere dingen doen!

Binnen 10 minuutjes stop je ‘m in de oven.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 380 gram rijst
  • 1 ui
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 2 blikken (a 150 gram) champignonsoep
  • peper en zout
  • 3 grote kipfilets
  • 30 gram boter, gesmolten
  • 2 theelepels tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel peterselie

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Doe de rijst en ui in de schaal en giet hier de soep en de bouillon bij. Roer het even door en kruid het met zout en peper.
  • Leg de kipfilets in het mengsel en smeer ze in met boter, tijm en knoflook. Kruid wederom met zout en peper.
  • Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak het voor een uur in de voorverwarmde oven. Haal het folie eraf en bak het nog eens 30 minuten. Doe er wat peterselie overheen en serveer.

Lees ook: ‘Met dit trucje krijg je die kant-en-klare aardappelschijfjes krokant!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron en beeld: Delish