Deze babynamen zijn vanaf nu wereldwijd officieel verboden
Opnieuw een lijst met verschillende babynamen. Eerder hadden we het al over de populairste babynamen van 2017, de meest voorkomende achternamen in ons land én al een vooruitzicht naar de meest populaire namen voor 2018. Al deze namen zijn populair en worden veel gekozen voor pasgeboren baby’s. Toch zijn er kersverse ouders die origineler willen zijn en hun kinderen wel heel aparte namen geven…
Arme kinderen, het is maar goed dat deze babynamen vanaf nu verboden zijn.
Vroeger
Nog niet heel lang geleden, tot aan 1970 om precies te zijn, hadden we een veel strengere wet in Nederland als het om namen ging. Het was volgens deze wet namelijk alleen mogelijk om namen te geven die afkomstig waren uit de heiligenkalender en de oude geschiedenis. Dat wordt op een gegeven moment natuurlijk wel een beetje saai, dus tegenwoordig mogelijk we gelukkig een stuk creatiever zijn als het gaat om het verzinnen van babynamen. Toch gingen deze ouders daar nét wat te ver in.
- BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116. Ja je leest het goed, maar uitspreken is waarschijnlijk een stuk lastiger. Een echtpaar in Zweden had het idee om hun kind deze naam te geven, maar de overheid ging dit tegen. Volgens de ouders spreek je deze naam gewoon uit als ‘Albin’. Yeah right…
- Tsjakalotte. Niemand minder dan mediapersoonlijkheid Emiel Ratelband wilde zijn dochter Tsjakkalotte noemen. Gelukkig weigerde een ambtenaar hiermee akkoord te gaan. Andere namen die in Nederland ook niet door de keuring kwamen zijn: Ego, Marieke Methadon, Peter Celie en Beau ter Ham. Aparte namen die dan wél werden toegestaan: TomTom, Jeanne d’Arc, Miracle-of-love en Geisha…
- Talula Does The Hula From Hawaii. Maar liefst 9 jaar lang heeft dit arme meisje uit Nieuw-Zeeland met deze naam rondgelopen. Hoe de ouders op deze naam konden komen, snappen wij nog steeds niet helemaal. Het meisje werd zo vaak belachelijk gemaakt dat een rechter tijdens een voogdijzaak gesloot dat de naam verboden werd. Andere namen die nu ook verboden zijn in Nieuw-Zeeland zijn: Anal, Mafia No Fear, 89 en Sex Fruit.
- @. In meerdere landen mogen tekens niet gebruikt worden als naam. Datzelfde geldt voor China. Toch was de achterliggende gedachte van deze ouders wel goed bedoelt, de naam wordt in China namelijk uitgesproken als ai-ta, wat ongeveer hetzelfde klinkt als de zin voor love him in het Chinees.
- Chow Tow. Ouders in Maleisië hun kind de naam Chow Tow geven, wat daar letterlijk ‘stinkhoofd’ betekent. Waarom zou je dit als ouders doen?!
Lees ook: dit waren de populairste meisjesnamen toen jij werd geboren
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’m op Pinterest!
Bron: Style Today | Beeld: Pexels