Wil je de auto wat vaker laten staan? Zo pak je dat aan

Bespaar wat geld en draag een steentje bij aan het milieu

Heb jij een auto? Dan hoeven wij je vast niet te vertellen dat een auto voor de meeste huishoudens een flinke kostenpost is. Wanneer je wat meer op de kleintjes wil letten, dan is het verstandig de auto wat vaker te laten staan óf zelfs helemaal weg te doen. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Wij leggen het je uit.

Een dure hobby

Het bezitten van een auto kun je met een gerust hart een dure hobby noemen. Niet alleen de aanschaf is een rib uit je lijf, ook een lening of particuliere lease regeling brengt maandelijks flink wat kosten met zich mee. Dan hebben we het nog niet eens over verzekeringspremie, wegenbelasting, onderhoud, parkeren, die torenhoge benzineprijzen én de jaarlijkse keuring.

De auto laten staan

De auto wat vaker laten staan brengt niet alle kosten omlaag, maar wel een deel ervan. Hoe simpel het ook is: als je de auto minder gebruikt, hoef je minder vaak te tanken. Daarnaast betaal je minder parkeergeld en gaat je auto een stuk langer mee als je er minder in rijdt. Je auto wat minder gebruiken kan dus al flink schelen in de kosten.

Doe die auto de deur uit

Wil je écht flink geld gaan besparen? Doe dan je je auto helemaal de deur uit. Heb jij thuis meerdere auto’s? Ga dan eens goed na of dit puur uit gemak is, of dat het echt nodig is. Op die manier kun je maandelijks flink wat besparen en draag je je steentje bij aan het milieu.

Tips om de auto te laten staan

Allereerst: dit alles is natuurlijk afhankelijk van de afstand die je dagelijks moet afleggen. Gebruik jij de auto regelmatig om een boodschapje bij de supermarkt om de hoek te halen? Pak dan in zo’n geval de fiets en neem een paar flinke fietstassen mee. Pak jij bij een afstand van meer dan 1,5 kilometer al de auto? Probeer hier dan eens verandering in te brengen. Zie de fietstocht als een workout of een manier om je hoofd leeg te maken. 

Ga voor de elektrische variant

Wanneer je vaak iets langere fietsafstanden moet afleggen, is een elektrische fiets misschien een uitkomst. Dankzij het Fietsplan is het mogelijk om via veel werkgevers heel goedkoop een e-bike te leasen. De bijtelling bedraagt maar een paar euro, zodat zo’n normaal gesproken dure e-bike opeens een heel betaalbaar alternatief wordt voor een auto. Natuurlijk, een elektrische fiets rijdt minder snel dan een auto, en houdt je niet droog als het regent. Daar staat tegenover dat hij je een stuk minder geld kost én je de garantie hebt dat files tot het verleden behoren.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Fietsplan. 

Lees ook: Tips van een personal trainer: zo blijf je deze zomer fit en gezond

Beeld: Unsplash