Heb jij deze dingen besproken met je partner?
Vraag aan iemand wat hij of zij belangrijk vindt in een relatie en het begrip vertrouwen komt ongetwijfeld aan bod. We hechten veel waarde aan vertrouwen en toch zijn er bepaalde dingen die we soms liever verzwijgen voor onze wederhelft, zeker wanneer de relatie nog pril is. We snappen het, sommige dingen liggen gevoelig. Wil je dat je relatie slaagt? Dan is het beter om open kaart te spelen wat betreft de volgende zaken.
Het is soms spannend, maar deze dingen kun je het beste wel met je partner bespreken in het eerste jaar van jullie samenzijn.
Waar je wilt wonen
Zit je net in een relatie? Dan voelt het wat vroeg om al te beginnen over waar je wilt wonen. In sommige situaties is het echter toch beter om het wel te doen, bijvoorbeeld wanneer je ervan droomt om naar het buitenland te emigreren. “Locatie is een van de belangrijkste keuzes die je in je leven maakt”, vindt psychotherapeut Jennifer L. Silvershein. Aan Bustle vertelt ze dat het daarom iets is wat je wel met je partner moet delen.
Kinderwens
Ook je kinderwens is een onderwerp dat je niet zomaar aansnijdt wanneer je net in een relatie zit. Wel is het belangrijk om te weten of jij en je partner dezelfde verwachtingen hebben voor jullie toekomst. Zo weet je ook of jullie in de toekomst een duurzame relatie kunnen opbouwen, want als jullie hier totaal verschillend over denken kan het voor erg veel wrijving zorgen.
Grenzen
Het kan maar zo dat jij het ontzettend fijn vindt om alles samen te doen, terwijl je lief ook graag tijd voor zichzelf heeft. Daarnaast kan het ook dat jullie beiden een andere definitie hebben van vreemdgaan. Psycholoog Nicole Issa, die gespecialiseerd is in relaties, adviseert om grenzen wat betreft tijdsbesteding en relaties duidelijk met elkaar te bespreken. “Als jij en je partner hier andere ideeën over hebben, kan dit op lange termijn voor problemen zorgen.”
Uitgaven
Net een relatie? Dan worden budgetten nog niet gecombineerd. Ben je al langere tijd samen? Dan worden de financiën nog weleens gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan samenwonen en het splitten van de huur of hypotheek. Hoewel dit nog even kan duren, is het wel belangrijk om vast te weten hoe je partner in elkaar zit wanneer het op geld aankomt. “Het is belangrijk om hetzelfde te denken over de manier waarop jullie met geld omgaan”, adviseert Nicole Issa. “Als je partner meer uitgeeft dan jij, is het belangrijk om dit te weten zodat jullie kunnen kijken naar een tussenweg die voor jullie allebei werkt.”
Belangrijke seksuele info
Je hoeft echt niet aan je nieuwe lief te vertellen hoe vaak je de horizontale tango danste met je ex, maar bepaalde info wat betreft seksuele gezondheid moet wel besproken worden. Bijvoorbeeld of je een SOA hebt (gehad), maar ook seksuele wensen kun je het beste bespreken. “Veel mensen wachten jaren voordat ze bepaalde seksuele wensen uitspreken”, vertelt trouwtherapeut Lauren O’Connell aan Bustle. Ook dit kan voor wrijvingen zorgen.
Familiedynamiek
Je hoeft niet meteen je nieuwe partner aan je familie voorstellen, maar je kunt hem of haar wel op de hoogte stellen over hoe jouw familie in elkaar zit. Zijn jullie heel hecht? Of heb je juist met bepaalde familieleden geen contact? Door dit met elkaar te delen, weet je partner wat hij of zij kan verachten van een ontmoeting met je familie en zo weet diegene ook hoe hij of zij jou het beste kan steunen wanneer je ruzie hebt met een familielid.
Lees ook: Onderzoek toont aan: deze slaaphouding is goed voor je relatie
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Bustle | Beeld: Unsplash