Een heerlijk recept voor tijdens het kerstdiner
Wil jij je gasten tijdens de kerstdagen verrassen met een zelfgemaakt gerecht? Probeer dan dit overheerlijke plukbrood met romige spinazie en smeuïge pesto in de vorm van een kerstboom. Hiermee overtref je alles en bovendien geeft het een feestelijke uitstraling op tafel tijdens het kerstdiner. Dat wordt smullen!
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Draai een bakplaat op de kop en leg er een vel bakpapier bovenop. Zet opzij.
- Neem een middelgrote kom en meng hierin de roomkaas, zure room en de ranch-kruidenmix. Roer goed door elkaar. Voeg de spinazie toe en meng deze erdoorheen. Zet ook opzij.
- Rol het blik met pizzadeeg uit op een stuk bakpapier op een plat oppervlak. Gebruik een pizzasnijder of mes om vanaf een onderste hoek naar het midden van de bovenkant te snijden. Herhaal aan de andere kant, zodat je één volledige driehoek en twee helften van een driehoek aan beide zijden hebt.
- Verplaats beide zij-driehoekstukken naar de voorbereide bakplaat. Druk de middelste naad samen, zodat er nog een driehoek ontstaat.
- Verspreid het spinaziedipmengsel over één kant van de driehoek.
- Verspreid de pesto over de andere kant van de driehoek.
- Leg de overgebleven deegdriehoek bovenop de vulling. Rek het deeg uit om de andere driehoek volledig te bedekken.
- Gebruik een pizzasnijder of mes om horizontale plakjes te maken, ongeveer tweeënhalve centimeter uit elkaar. Je laat hierbij de ‘stam’ van de boom intact.
- Trek de repen naar buiten en draai ze.
- Meng in een kleine kom de gesmolten boter en knoflook en bestrijk hiermee het brood.
- Bestrooi het brood vervolgens met Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak het plukbrood gedurende 12 tot 15 minuten, totdat het goudbruin is en de kaas gesmolten is.
- Serveer met marinara saus of een andere saus naar keuze.
- Geniet ervan!
Lees ook: ‘Ik weiger lasagne te maken voor mijn geliefde met kerst dit jaar’
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Kookfans, Tasty | Beeld: Adobe Stock