Iets te vieren? Deze roze champagnetaart is de eye-catcher op ieder feestje!

roze champagnetaart

We love it pink!

Mijn oma zei altijd: ”Een feestje zonder taart is geen feestje. Dat is een bijeenkomst.” En gelijk had ze natuurlijk, die wijze vrouw. Heb jij binnenkort iets te vieren? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je vriendinnen een appeltaartje of tompouce voor te schotelen, maar hoeveel leuker is deze roze champagnetaart?! Dit oogstrelende gebakje – met echte bubbels! – is een echte eye-catcher en laat de monden van jouw gasten openvallen van verbazing.

Deze champagnetaart is een feest voor je ogen én smaakpapillen!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • Bakspray of boter om in te vetten
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 300 gram kristalsuiker
  • 4 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 290 gram bloem
  • 3 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 240 milliliter roze champagne of prosecco, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • roze kleurstof

Voor de siroop:

  • 150 gram aardbeien, zonder kroontje
  • 100 gram

Voor het glazuur:

  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel roze champagne of prosecco, op kamertemperatuur
  • roze kleurstof
  • roze suiker om te versieren (optioneel)

Zo maak je de roze champagnetaart:

De taart:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vierkant of rechthoekig bakblik in met boter of bakspray.
  • Doe de boter en suiker in een grote kom. Mix met een handmixer op middelhoge snelheid, gedurende 3 minuten. Het mengsel moet zacht en luchtig worden. Voeg vervolgens de eiwitten toe en klop het beslag totdat alle eiwitten volledig zijn opgenomen en het mengsel romig is.
  • Voeg in porties de bloem, het bakpoeder en zout toe, terwijl je op lage snelheid blijft mixen. Voeg als laatste de champagne en vanille toe. Het mengsel oogt nu nog wat dik en klonterig, maar dat is niet erg.
  • Klop het mengsel nogmaals gedurende 30 seconden op lage snelheid en dan 3 minuten op de hoogste snelheid. Voeg in porties de roze kleurstof toe, totdat het beslag de gewenste kleur heeft gekregen.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak de taart 20 minuten in de oven. Draai het blik vervolgens om en bak opnieuw 20 minuten. Wanneer de taart nog niet helemaal gaar is, kun je hem nog iets langer in de oven laten staan.
  • Haal de taart uit de oven en verwijder hem uit het bakblik. Laat ongeveer een uur afkoelen.

De siroop:

  • Doe de aardbeien in een kom met de suiker en roer goed door. Laat 20 minuten staan. Doe het mengsel vervolgens in de blender of keukenmachine en pureer. Zeef de puree om de zaadjes te verwijderen en vang de gezeefde puree op in een schaaltje. Zet apart.
  • Wanneer de taart is afgekoeld, prik je er met een rietje, stokje of de achterkant van een lepel gaatjes in (ongeveer 2,5 centimeter van elkaar). Giet vervolgens voorzichtig de siroop over de taart. Het kan even duren voordat alle siroop is geabsorbeerd.

Het glazuur:

  • Doe de boter in een kom en klop met een mixer zacht en glad. Voeg al mixend langzaam 300 gram van de suiker toe, totdat de botercrème de juiste textuur heeft. Voeg de kleurstof toe en mix op middelhoge snelheid, totdat het glazuur luchtig is en de juiste kleur roze heeft.
  • Verdeel het glazuur over de taart en versier de taart met de roze suiker.

Bekijk hieronder de video met de volledige instructie:

Lees ook: Wijnliefhebbers opgelet: zo maak je rode wijn cheesecake 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill