Je hebt maar een paar ingrediënten nodig
Hoewel de traditionele glühwein met rode wijn wordt gemaakt, wordt de witte glühwein ook steeds populairder. Witte glühwein is minstens zo lekker als de rode variant en is ook nog eens erg makkelijk om te maken.
Wat heb je nodig voor 6 personen?
- 2 sinaasappels
- 2 citroenen
- 2 flessen droge witte wijn
- 4 kaneelstokjes + extra ter garnering (optioneel)
- 50 milliliter sinaasappelsap
- 6 kruidnagels
- 50 à 80 gram kristalsuiker
- 50 milliliter rum
- 4 stuks steranijs
Wat moet je doen?
- Maak de sinaasappels en citroenen goed schoon en snijd in plakken.
- Doe alle ingrediënten in een grote pan. Doe de deksel op de pan en zet de pan op een laag vuur.
- Laat de pan 30 minuten op het vuur staan voor een milde smaak, en 45 minuten voor een intensere smaak. Roer de wijn regelmatig door.
- Let op: het is belangrijk dat je de wijn niet laat koken. Doe je dat wel? Dan verdampt de alcohol.
- Proef de glühwein en voeg eventueel nog wat extra suiker toe als dat nodig is.
- Verdeel de glühwein over de mokken of glazen en serveer eventueel met een kaneelstokje. Geniet ervan!
Ook lekker: warme Aperol Spritz
Bron: Recipes from Europe | Beeld: Adobe Stock