Echt iets voor het weekend!
Als het weekend -ein-de-lijk- is aangebroken, doen we ons graag te goed aan een verfrissende, alcoholische versnapering. De ene keer kiezen we voor een lekker glaasje rood en de andere keer kiezen we voor een feestelijke mojito. Wil je het feestje echter compleet maken? Maak dan deze heerlijke mojitocheesecake.
Om je vingers bij af te likken.
Wat heb je nodig?
- 320 gram digestieve koekjes, verkruimeld
- 150 gram roomboter, gesmolten.
- 20 gram munt + extra om te decoreren
- 250 gram roomkaas
- 150 gram kristalsuiker
- 3 limoenen + 1 ter decoratie
- 15 gram gelatineblaadjes of agar agar
- 40 milliliter witte rum
- 350 gram slagroom
Hoe maak je de mojitocheesecake?
- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en roer de roomboter erdoor tot alles goed is vermengd.
- Verdeel de het koekjesmengsel gelijkmatig in de taartvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Snijd de munt fijn. Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix met een handmixer tot een geheel.
- Rasp de limoenen en pers het sap uit de limoen. Voeg het sap van 3 limoenen toe aan het roomkaasmengsel. Roer opnieuw. Voeg daarna de rasp van 2 à 3 limoenen toe en de munt. Meng dit door het beslag.
- Maak de gelatine of agar agar klaar volgens de verpakking en voeg het daarna toe aan de rum. Roer goed door.
- Klop de slagroom stijf en roer dit door het roomkaasmengsel. Voeg het gelatine- of agar agar-mengsel als laatst toe en roer door.
- Verdeel het beslag gelijkmatig in de taartvorm. Laat de taart zo’n 5 uur opstijven in de koelkast.
- Decoreer de taart met schijfjes limoen, limoenrasp en blaadjes munt.
- Geniet ervan!
Lees ook: Ook lekker: witte chocolade-cheesecake met Baileys en Maltesers
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Ricetta | Beeld: videostill