Zo maak je in een handomdraai een heerlijke, zomerse pastasalade

Ideaal met dit warme weer!

Als het buiten erg warm is, krijgen sommige mensen minder eetlust. Ook zien velen het niet zitten om boven een warm fornuis te zwoegen voor het avondeten. Een pastasalade kan dan ideaal zijn. Deze salade kun je een avond van tevoren al maken en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 450 gram pasta naar keus
  • 450 gram garnalen
  • 1 middelgrote (gele) courgette, in kleine stukjes gesneden
  • 60 gram olijven naar keus, in stukjes gesneden
  • 100 gram spinazie
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie + extra om de garnalen in de bakken
  • zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Bereid de pasta volgens de verpakking.
  • Doe de spinazie en courgette in een kom en voeg de citroensap en -rasp toe. Schenk wat olijfolie door de salade. Voeg de olijven toe.
  • Giet de pasta af en roer de pasta daarna door de salade heen.
  • Laat het een paar minuten staan.
  • Giet een beetje olijfolie in de koekenpan en voeg de garnalen toe, bak op een middel hoog vuur.
  • Breng de garnalen op smaak met zout en peper en bak de garnalen gaar.
  • Voeg de garnalen toe aan de salade en roer door.
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Laat volledig koelen en zet in de koelkast. Ideaal voor de volgende dag!

Lees ook: Met make-up in de zon? Met deze tips kan dit wel zonder dat je huid beschadigt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Everyday Food | Beeld: videostill Sarah Carey