De Italianen zijn niet zo’n fan van dit recept…
Audrey Hepburn was van vele markten thuis. Ze was een model, danseres, actrice en werd gezien als waar stijlicoon. Ook had Audrey maar liefst vijf talen onder de knie en dat niet alleen, de brunette kon ook nog eens goed koken.
Volgens de zoon van de actrice at Audrey heel véél pasta.
Recepten
De half Nederlandse actrice was gek op pasta. Dit liet haar zoon Luca Dotti in zijn boek ‘Bij Audrey Hepburn thuis: herinneringen aan mijn moeders keuken met 50 recepten, fotografie en persoonlijke verhalen’ weten. Het boek kwam in 2016 op de markt en er stond onder andere een recept in voor een heerlijke pastasaus.
Omstreden recept
Hoewel Audrey verzot was op de pastasaus, viel het het recept bij veel Italianen niet in de smaak. Het recept kreeg veel commentaar omdat de actrice niet eerst de uien en knoflook bakt, voordat ze de andere groenten toevoegt. Ook missen veel mensen zout, peper en oregano. Uiteraard kun je die zelf later ook nog toevoegen. Desalniettemin vond haar tweede man -de vader van Luca en ook een Italiaan- de pastasaus wel lekker.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 450 gram spaghetti
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 wortels, in stukjes gesneden
- 2 stelen bleekselderij, in stukjes gesneden
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 bosjes basilicum
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
Wat moet je doen?
- Doe een goede scheut olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortels, bleekselderij, tomaten en de blaadjes van een half bosje basilicum toe.
- Zet de pan op een laag vuur voor 45 minuten.
- Haal de pan van het vuur en laat de saus vervolgens 15 minuten rusten.
- Kook ondertussen de pasta al dente.
- Serveer de pasta vervolgens met de saus en wat Parmezaanse kaas en nog wat basilicumblaadjes naar smaak.
Lees ook: Deze heerlijke pasta-ovenschotel maak je met maar 5 ingrediënten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Glamour, PBS | Beeld: Commons Wikimedia, Paramount-photo by Bud Fraker