Het ultieme feestdrankje om je mee op te warmen
We stelden op jonge leeftijd al vast dat chocolade heerlijk is en onze oudere zelf kwam erachter dat rode wijn een positief effect op de smaakpapillen heeft. De twee zou je misschien niet zo snel combineren, maar dat wél doen is echt een fantastisch plan. Ben je een durfal in de kerstkeuken? Maak dan deze chocolade Glühwein!
Dit heb je nodig voor de chocolade Glühwein:
- 60 gram cacaopoeder
- 2 kaneelstokjes
- 4 anijssterren
- 8 kruidnagels
- Halve theelepel gemberpoeder
- 115 gram pure chocolade chips (of gewoon in kleine stukjes gehakt)
- 240 milliliter koud water
- 100 gram bruine suiker
- 750 milliliter rode Glühwein
- Optioneel: marshmallows
- Optioneel: chocoladesnippers
Zo maak je het:
- Doe de cacaopoeder, kaneelstokjes, anijssterren, kruidnagel, gemberpoeder, chocolade chips in een grote pan en voeg het koude water toe. Roer de suiker door het mengsel.
- Breng het mengsel aan de kook en roer regelmatig tot de suiker is opgelost. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt en laat 10 minuutjes opstaan.
- Roer de Glühwein in de pan en verwarm het geheel. Pas op: het is niet de bedoeling dat het mengsel gaat koken.
- Schenk daarna in glazen. Garneer eventueel met marshmallows en chocoladesnippers.
Lees ook: Word je weer warm van: witte Glühwein met Licor 43
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Brit | Beeld: Videostill YouTube Thrive Market