Hamburgerfans opgelet: deze cheeseburger-ovenschotel is je droom!

De cheeseburger-ovenschotel is zo klaar!

Zin in een lekkere maaltijd dit weekend? Dan moet je deze cheeseburger-ovenschotel echt eens even uitproberen. Het ziet er heel anders uit dan een gemiddelde cheeseburger maar heeft wel diezelfde fantastische smaak. Wij zijn al fan, nu jij nog! 

Dit heb je nodig:

  • 8 zachte bolletjes
  • 1 pond gehakt
  • 1 ui, in dunne plakjes 
  • 225 gram tomatensaus
  • 50 gram ketchup
  • 200 gram (cheddar)kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 30 gram gesmolten boter

Zo maak je het:

  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en bruin hierin het gehakt samen met de ui. Giet daarna het kookvocht af en doe het gehakt weer in de pan.
  • Voeg de tomatensaus, ketchup, zout en peper toe aan het gehakt. Roer het geheel en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zacht zodra het geheel suddert en laat het 10 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
  • Doe de helft van het gehakt in een vierkante ovenschaal en beleg het met de helft van de kaas. Herhaal deze stap nog een keer.
  • Verdeel daarna de bolletjes over de ovenschaal en druk ze lichtjes aan. Borstel daarna boter over de bovenkant van de broodjes.
  • Zet de schaal 12 minuutjes in de oven.

Lees ook: Wist je dat je tennisballen ook híervoor kunt gebruiken?

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron en Beeld: The Gracious Wife