Een overheerlijke combinatie van amaretto en bitterkoekjes
Krijg je dit weekend visite, maar heb je nog niets lekkers voor bij de koffie? Maak dan eens deze bitterkoekjescake met amaretto en chocolade! Net wat spannender dan een simpele boerencake, maar heel eenvoudig om te maken! Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn van de heerlijke smaakcombinatie van bitterkoekjes en amaretto. Smullen geblazen!
Wie ga jij op een stukje trakteren?
Dit heb je nodig:
- 250 gram bitterkoekjes
- 175 milliliter amaretto
- 200 gram pure chocolade (72%)
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 5 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels poedersuiker om te bestuiven
Zo maak je de bitterkoekjescake met amaretto:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in en bestuif met wat bloem.
- Leg de bitterkoekjes in een kom en besprenkel ze met de amaretto. Laat tien minuten staan. Breek intussen de chocolade in stukjes en doe deze in de keukenmachine. Voeg de bitterkoekjes met amaretto toe en maal 10 seconden.
- Neem een kom en doe hierin de boter met de suiker. Klop met een mixer in vijf minuten tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, wacht steeds met het volgende ei tot het vorige helemaal door het beslag is geklopt.
- Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel erdoor. Meng het bitterkoekjesmengsel er vervolgens snel maar voorzichtig doorheen.
- Schep het beslag in de cakevorm en dek deze losjes af met aluminiumfolie. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer één uur. Nadat de cake 30 minuten in de oven heeft gestaan, verwijder je het folie. Controleer na 50 minuten de gaarheid van de cake met een satéprikker. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake klaar.
- Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder hem vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen. Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: mojitocheesecake
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Albert Heijn Allerhande | Beeld: Videostill