Wij beginnen al te watertanden
Als je visite krijgt wil je graag indruk op ze maken. Vaak ruimen we spullen in huis extra goed op en zorgen we ervoor dat we wat lekkers in huis hebben. Vind jij het ook maar wat belangrijk dat je je gasten kunt trakteren op een heerlijke, zoete traktatie? Deze Baileys-cheesecake met Oreo-bodem is dan een echte aanrader!
Om je vingers bij af te likken!
Wat heb je nodig?
- 26 Oreo-koekjes
- 60 gram ongezouten boter, gesmolten
- Snufje zout
- 900 gram roomkaas
- 300 gram suiker
- 30 gram maizena
- 4 grote eieren
- 160 milliliter Baileys + 40 milliliter voor de ganache
- 1 theelepel vanille-extract
- 120 milliliter slagroom
- 320 millilter chocoladedruppels
Hoe maak je de Baileys-cheesecake?
- Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier.
- Doe de Oreo’s in een keukenmachine en laat de machine net zo lang draaien tot de Oreo’s de structuur van zand hebben.
- Voeg de gesmolten boter en een snufje zout aan de Oreo-kruimels toe en roer tot een geheel.
- Verdeel de Oreo-kruimels gelijkmatig in de taartvorm en druk goed.
- Doe de roomkaas en de suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een geheel.
- Voeg de maizena toe en meng dit goed door het beslag.
- Voeg de eieren toe en mix dit door het beslag.
- Schenk de Baileys en het vanille-extract erbij en roer tot een geheel.
- Doe het mengsel in de taartvorm en zet in de oven. Bak de taart zo’n 80 minuten.
- Maak ondertussen de ganache. Verhit de slagroom en de Baileys en schenk dit over de chocoladedruppels heen. Roer net zo lang tot alle chocolade is gesmolten.
- Laat de taart even afkoelen en zet de ganache 10 minuten in de koelkast.
- Verdeel de ganache daarna over de hele cheesecake en laat 10 minuten opstijven.
- Geniet ervan!
Lees ook: Oreo-ijstaart met wodka
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill