Kaasnacho’s move over, we hebben een nieuwe favoriet!
De appeltaartliefhebbers onder ons weten dat het maar moeilijk is om nee te zeggen tegen een punt appeltaart. Dezelfde liefhebbers weten vaak ook dat een dergelijke zelfgemaakte taart wat tijd en moeite kost om te maken. Wil je dat nu graag omzeilen, maar wel genieten van de appeltaartsensatie? Maak dan deze snelle en oogstrelende appeltaart nacho’s.
Binnen een kwartier kun je genieten van deze appeltaart nacho’s.
Dit heb je nodig voor de appeltaart nacho’s:
- 6 grote tortilla’s (op basis van bloem)
- 50 gram boter + 30 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 2 appels naar keuze
- Scheutje citroensap
Voor de karamelsaus:
- 100 gram suiker
- 40 milliliter water
- 60 milliliter slagroom
- 20 gram boter
Voor de toppings:
- Handje pecannoten, in kleine stukjes gehakt
- Slagroom
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de tortilla’s door midden en snijd daarna nog drie keer doormidden om zo de nachovorm uit de tortilla’s te snijden.
- Doe drievierde van de suiker en drievierde van de kaneel in een kom en roer.
- Smelt 50 gram boter in een magnetronbestendig kommetje in de magnetron en voeg toe aan het suikermengsel.
- Doe de tortillanacho’s in de kom en schep om tot alle stukjes bedekt zijn met de kaneelsuiker.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de nacho’s op. Zorg ervoor dat er geen stukjes over elkaar heen liggen. Bak drie minuten. Draai de nacho’s daarna om en bak nogmaals drie minuten.
- Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
- Doe de appels in een kom en voeg het citroensap toe en de resterende suiker en kaneel. Roer goed.
- Verwarm 30 gram boter in een pannetje en voeg hier de appels aan toe. Laat de appels op middelhoog vuur staan tot ze zacht worden. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Schep regelmatig om.
- Laat de nacho’s nadat ze uit de oven komen even afkoelen.
- Ben je van plan de nacho’s te serveren met karamelsaus? Maak dan nu de karamelsaus. Doe hiervoor de suiker en water in een pannetje en breng aan de kook. Roer het mengsel niet.
- Begint de suiker een lichte karamelkleur te krijgen? Voeg dan de room toe en roer dit keer wel. Laat daarna wat afkoelen, want de saus is erg heet.
- Haal een groot bord tevoorschijn en leg hier de helft van de nacho’s op.
- Schep de helft van het appelmengsel hierop en verdeel hier eventueel wat stukjes pecannoten overheen.
- Verdeel daarna de rest van de nachostukjes over de appels en schep hier de rest van de appels overheen. Verdeel vervolgens wat pecannoten over de appels en verdeel de karamelsaus over de appels. Maak het geheel af met een dot slagroom.
Geniet ervan!
Lees ook: Recept: Prosecco-slushies
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube TipBuzz