Als je moet hoesten mag je hier wat extra van eten!
Het is weer ‘die tijd van het jaar’. Iedereen is massaal aan het hoesten en proesten en we komen er maar niet van af. Heb jij ook last van een vastzittende of een kriebelige hoest? Dan mag je nu gaan juichen, want dat betekent dat je meer chocolade mag eten en dat het nog ergens goed voor is ook.
We leggen je uit hoe het zit.
Chocolademedicijn
Onderzoeker Alyn Morice, van de Hull University in Groot-Brittannië, kwam tot de ontdekking dat pure chocolade helpt tegen hoesten. Ze onderzocht 163 personen met hoestproblemen en daaruit bleek dat de mensen die een chocolademedicijn kregen binnen twee dagen aanzienlijk minder klachten hadden.
Sneller
Ook onderzoekers in Londen kwamen tot deze conclusie. Zij ontdekten ook dat je beter chocolade kan eten, dan een hoestsiroopje kan drinken. Cacao-extracten werken namelijk vele malen sneller. Doordat de textuur van chocolade ‘plakkerig’ is wordt je keel beschermd tegen het hoesten. In het vervolg kan je dus beter een reep pure chocolade kopen, dan een hoestsiroopje. Dat vinden wij totaal niet erg!
Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash