Deze dingen kun je het beste eten als je keelpijn hebt

keelpijn

Zo verdwijnt je keelpijn als sneeuw voor de zon

Ineens is het er: dat nare gevoel in je keel. Tegenwoordig kan het ofwel een verkoudheid, ofwel een bezoek van onze grote vriendin corona zijn. Wat het ook is: het zorgt ervoor dat je niet meer wilt eten, omdat elke hap zeer doet. Toch zijn er verschillende voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je keelpijn vermindert én je niet met honger hoeft te zitten.

Salie

Al eeuwenlang wordt deze plant gebruikt voor het verzachten van keelpijn. Hij bevat veel enzymen, flavonoïden en fenolzuren. Elk van die bestanddelen helpt je lichaam bij het bestrijden van ziektes. Het is daarom aan te raden om wat vaker salie door je eten te gooien als je keelpijn hebt.

Gekookte wortels

Wil je ondanks je zere keel groente binnenkrijgen? Kies dan voor wortels en kook ze net zolang totdat ze helemaal zacht zijn. In wortels zit veel kalium en vitamine K, C en A. Ook bevatten ze veel voedingsvezels die ervoor zorgen dat je immuunsysteem zich herstelt.

Knoflook

Knoflook werkt ontstekingsremmend. Het bevat veel allicine, wat de bacteriën doodt die een keelontsteking veroorzaken. Door extra veel knoflook door je avondeten te gooien, heb je dus grote kans dat je keelpijn snel weg is. Meer knoflook is nooit verkeerd, toch?

Honing, kaneel en kurkuma

Honing is de tip die we altijd al krijgen als we keelpijn hebben. Vooral het drinken van een glas thee met een schepje honing is erg effectief. Net als knoflook werkt honing ontstekingsremmend. Het blijft echter niet bij die twee opties, want ook kaneel en kurkuma hebben die werking.

Gember

Nog zo’n topper met een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Gember helpt bovendien ook nog eens tegen slijm in je keel en neus en tegen misselijkheid. Je kunt het zowel in je thee als in je eten verwerken, dus het is makkelijk om er veel van binnen te krijgen.

Havermout

Dit gerecht is vullend en makkelijk door te slikken. Het bevat veel magnesium en antioxidanten, die je lichaam helpen om infecties te bestrijden. Ook zit havermout vol met zink, wat een goede bijdrage aan je immuunsysteem levert. Elke dag een bakje havermout is dus een goed plan, ook als je geen keelpijn hebt.

Lees ook: Dit is wat je moet weten over een stille migraine

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Micheile