6x hier moet je op letten tijdens het touwtjespringen

Met springtouwen verbrand je razendsnel calorieën 

Touwtjespringen is niet alleen leuk om te doen, het is ook nog eens een hele goede work-out. Touwspringen is daarnaast ook nog eens goed voor je gezondheid. Wij snappen dus wel waarom het zo populair is. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten als je hiermee aan de slag gaat. Wij zetten zes punten voor je op een rijtje. 

Razendsnel calorieën verbranden 

Met touwtjespringen verbrand je razendsnel een groot aantal calorieën. Tien minuten springen staat gelijk aan maar liefst twintig minuten hardlopen. Wij snappen dat de keuze dan snel gemaakt is! Een paar minuten springtouwen per dag is een goede work-out op zich, maar ook perfect als opwarming of aanvulling op je bestaande training. 

Belangrijke punten

Of je nu touwtjespringt voor je plezier, als work-out of als warming-up, het is belangrijk om op een aantal punten te letten. Wij zetten ze voor je op een rijtje: 

1.De lengte van het springtouw

Om te beginnen moet je er natuurlijk voor zorgen dat de basis op orde is: het springtouw zelf. Deze moet lang genoeg zijn. Hoe bepaal je de ideale lengte? Als je met je voeten op het touw staat, moeten de handvaten tot vlak onder je oksels komen. Een makkelijk trucje.

2. Goede schoenen

Draag goede schoenen om de schokken van het springen op te vangen. Wanneer je goede schoenen draagt, zullen je knieën en voeten minder snel overbelast raken. 

3. Ondergrond

Als het tot je mogelijkheden behoort, is het goed om op een ondergrond te springen die een beetje meeveert. Een fitness- of houten vloer is hiervoor ideaal. 

4. Voldoende drinken

Zorg ervoor dat je voor, tijdens en na de work-out goed drinkt. Touwtjespringen is een intensieve bezigheid, daarom is het belangrijk om je lichaam goed gehydrateerd te houden. 

5. Rustig opbouwen

Begin je net (weer) met springtouwen? Bouw het dan rustig op. Vroeger op het schoolplein ging het je misschien gemakkelijk af, maar inmiddels zal het en stuk zwaarder zijn. Begin rustig met een minuut springen en een halve minuut rust. Herhaal dit vijf keer en breid het langzamerhand uit. Uiteindelijk zul je tien minuten achter elkaar kunnen springtouwen! 

6. Cooling-down

Klaar met je work-out? Ga dan niet meteen op de bank liggen of douchen, maar doe eerst een cooling-down. Spierpijn is (vooral aan het begin) waarschijnlijk niet helemaal te voorkomen, maar hiermee voorkom je stijve spieren zoveel mogelijk. Stretch vooral je kuiten en armen extra goed. 

Lees ook: Wordt je haar sneller vet van sporten?

Bron: Libelle.be | Beeld: Pexels