Erg lekker én makkelijk om zelf te maken!
Geen idee wat je vanavond op tafel moet toveren? Waarom maak je dan weer niet eens een heerlijke hete bliksem! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om hete bliksem te maken, maar dit is wel een gouwe ouwe, volgens grootmoeders recept. En nog een voordeel; je hoeft er niet eens lang voor in de keuken te staan!
Wat heb je nodig voor 8?
- 750 gram appels (liefst goudrenetten)
- 1 kilo aardappels
- 50 milliliter melk
- 50 gram roomboter
- 200 gram achterham
- snuf nootmuskaat
- snufje zout
- mosterd
- chilivlokken (optioneel)
Wat moet je doen?
- Schil de aardappelen en appels. Halveer de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze nog een keer doormidden.
- Kook de aardappelen en appels in 10 á 12 minuten zacht, snijd ondertussen de ham in stukjes.
- Verwarm de melk in een pan en laat de boter hierin smelten.
- Giet de aardappelen en appels af en stamp deze door elkaar terwijl je steeds een beetje van het boter/melkmengsel bij de puree schenkt.
- Breng het gerecht op smaak met nootmuskaat, zout, mosterd en chilivlokken.
Geniet ervan!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Metronieuws | Beeld: Unsplash