Liefhebbers van wijn én taart kunnen hun hart ophalen
We snappen dat je na het lezen van deze titel een tikkeltje verward bent. Want rode wijn ín een taart? Dat hoort niet. Rode wijn drink je naast een blokje oude kaas of verwerk je in een stoofpannetje. Toch bewijzen wij het tegendeel en vermengen we de rode wijn in een cheesecake. En geloof ons: dit kan zomaar eens je nieuwe favoriete taart worden.
Aan de slag!
Wat heb je nodig?
- 250 milliliter rode wijn
- 50 gram kristalsuiker
- 50 gram ongezouten boter, gesmolten
- 200 gram pure chocolade Digestive-koekjes, gemalen
- 500 gram roomkaas
- 40 gram poedersuiker
- 75 gram witte chocolade
- 300 milliliter slagroom
- Extra chocolade om als topping te gebruiken
Hoe maak je de cheesecake?
- Voeg de rode wijn in een steelpan en breng aan de kook. Laat vervolgens voor 8 tot 10 minuten doorkoken. Zet het vuur uit, voeg de suiker toe en roer tot alles volledig is opgelost. Breng vervolgens voor 1 minuut opnieuw aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
- Bedek een springvorm met bakpapier en vet de randen met boter in.
- Maal de Digestive-koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en voeg dit bij het koekmengsel. Mix dit goed door en verdeel vervolgens over de springvorm. Druk het koekmengsel goed aan.
- Voeg de roomkaas, poedersuiker en 3 theelepels van de afgekoelde rode wijn-siroop in een kom en mix tot een glad geheel. Smelt de witte chocolade en laat ± 1 minuut afkoelen. Meng de witte chocolade vervolgens voorzichtig met de roomkaas.
- Klop in een andere kom de slagroom op en schep voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Verdeel het mengsel over de springvorm en plaatst dit voor ± 6 minuten in de koelkast.
- Giet voor het serveren het rode wijn-mengsel over de cheesecake. Top ‘m af met wat chocolade.
- Genieten maar!
Lees ook: 5 extra ingrediënten om je pannenkoek nóg lekkerder te maken
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill