Recept: pittige kaastosti met een Mexicaans tintje

tosti

Eens wat anders!

In Amerika hebben ze de grilled cheese en in Nederland hebben we gewoon de kaastosti. Klinkt best saai, zo’n bammetje met gesmolten kaas, maar je kunt eindeloos met dit broodje variëren. Zo kun je je kaastosti ook beleggen met een pittige salsa om zo een Mexicaanse tintje te geven aan je lunch.

Dit heb je nodig voor twee tosti’s: 

  • 1 groene jalapeño (of een rode als je erg van pittig houdt) 
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • zout naar smaak
  • 2 dessertlepels citroensap
  • 4 (volkoren)boterhammen
  • 4 grote plakken kaas

Zo maak je het:

  • Haal de zaadlijsten uit de jalapeño en Spaanse peper en snijd de pepers zo fijn mogelijk. Snijd ook de rode ui en tomaat zo fijn mogelijk.
  • Doe de gesneden ingrediënten in een kommetje en voeg het citroensap en zout naar smaak toe en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Beleg twee boterhammen met een plak kaas. Verdeel over beide boterhammen de pittige salsa. Dek de salsa af met nog een plak kaas en het overgebleven broodje.
  • Leg de broodjes onder een grill en zet deze aan tot de kaas smelt en de broodjes bruin worden. Heb je geen grill? Smelt dan een beetje boter in een ruime koekenpan. Bak de broodjes aan één kant tot de kaas begint te smelten en de onderkant bruin is. Draai om en bak opnieuw tot ook de andere kant bruin en knapperig is. 
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Shoarma- en tostiliefhebbers opgelet: zó maak je de kapsalontosti!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron en Beeld: Dingen voor Vrouwen