Pasta, maar dan net even wat anders
Met pasta kun je veel verschillende kanten op; je kunt kiezen uit ontelbaar veel verschillende pastasoorten en ook qua sauzen is er veel variatie mogelijk. Nóg specialer is deze pasta-ovenschotel met maar vijf ingrediënten.
Vijf ingrediënten en een schaal vol smaak!
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
- 340 gram pasta naar keuze
- 360 gram ricotta
- 1 ei
- 720 milliliter pastasaus naar keuze
- 120 gram geraspte kaas
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de ricotta en ei samen in een grote schaal.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer het door de ricotta.
- Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
- Schenk nu het pastamengsel over de saus.
- Giet nu ook de rest van de pastasaus erover.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de ovenschotel voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de folie van de schaal en bak de ovenschotel nu nog 5 tot 10 minuten.
Eet smakelijk!
Lees ook: Hamburgerfans opgelet: deze cheeseburger-ovenschotel is je droom!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron en beeld: Realfoodrealdeals