Macy: ‘Ik wil mijn dochter behoeden voor de pijn die ik heb doorstaan’

Haar man wil echter dat hun dochtertje in de voetsporen van haar moeder treedt

Macy* (32) haar man wil dat hun dochtertje dezelfde sport gaat beoefenen die zij in het verleden op hoog niveau deed. Macy ziet dit totaal niet zitten, omdat ze er veel fysieke en mentale schade aan over heeft gehouden. De twee ouders zitten niet op één lijn en Macy vraagt zich af hoe ze het eens moeten worden.

Fanatieke sport

Macy begint haar verhaal op Reddit met: ”Mijn man en ik zijn vijf jaar getrouwd en hebben een dochter van vier. Voordat ik trouwde, was ik vrij succesvol in een bepaalde sport.” Macy begon ermee toen ze slechts vier jaar oud was, en hoewel ze er in uitblinkte, wil ze niet dat haar dochter er ook op gaat. Ze legt uit: ”Ik heb er veel last van gehad, vooral door de cultuur. Er werd veel tegen me geschreeuwd, dingen naar me gegooid en soms mocht ik niet drinken of eten.” Dat laatste is misschien wel de reden waarom ze nu geen kinderen meer kan krijgen, zo denkt ze zelf. ”En dat is nog niet alles, ook hoe het verder mijn lichaam heeft beïnvloed is niet erg gezond. Ik heb er veel rug- en schouderpijn aan overgehouden”, aldus Macy.

Behoeden

Hoewel haar leven er waarschijnlijk heel anders uit zou zien als ze nooit met de sport was begonnen, weet Macy niet of ze er zelf achteraf voor gekozen zou hebben. Wat ze wel weet, is dat ze haar dochter ervoor wil behoeden. ”Ik legde dit uit aan mijn man zodat hij begreep waarom ik niet wilde dat ze het deed, ook al had ik het wel gedaan. Hij zei dat ik alleen dit perspectief heb omdat ik mijn leven niet kan inbeelden zonder de sport.”

Ze vervolgt: ”Ik vroeg hem wat hij bedoelde en hij zei dat ik zonder de sport niet dezelfde maat zou hebben en dat ik waarschijnlijk ook geen goede carrière zou hebben gehad. Voor een deel is dat waar, want ik had geen goede opleiding en het heeft me veel kansen gegeven. Maar het betekent niet dat ik wil dat mijn dochter hetzelfde soort leven heeft, zelfs als ze er goed in is”, legt de bezorgde Macy uit.

Niet op één lijn

Macy haar man vindt dat hun dochter in beweging moet komen en dat de sport haar een goede start in het leven zou geven. ”Maar ik denk dat er tegenwoordig meer opties zijn en ik wil niet dat ze eindigt zoals ik.” Daarnaast vindt de moeder haar dochter nog erg jong en zijn er genoeg dingen die ze kan doen als ze ouder is, en daarover zelf een beslissing kan nemen. ”Ik wil niet dat haar lichaam pijn wordt gedaan of dat ze wordt uitgescholden.”

De reden die haar man noemt waarom Macy het zogenaamd niet zou willen, vindt ze misschien nog wel het ergste van alles. ”Als ik het aan hem probeer te vertellen, zegt hij dat ik gewoon niet wil dat onze dochter net zo succesvol wordt als ik, wat natuurlijk helemaal niet waar is!”

Wat kan Macy volgens jou doen om haar man te overtuigen?

*Macy is niet de echte naam van de vrouw. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal onder de naam throwra-joytwenty.

Lees ook: ‘Ik ben uitgenodigd voor de bruiloft van mijn ex met de vrouw waarmee hij me bedroog’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock