Aha: dit is de beste plek voor het voerbakje van je kat

voerbakje

Staat het voer bij jou op de goede plek?

Katten hebben allemaal hun eigen karaktertrekjes, waar we maar weinig aan kunnen veranderen. Eigenwijs is daar een van. Een kat weet dan ook vaak precies waar hij of zij wil eten. De plek van het voerbakjes is dus ontzettend belangrijk. Wij vertellen je waar je hem het beste neer kunt zetten, zodat de koning(in) in huis weer tevreden is. 

Overzicht houden

Eigenzinnigheid zit nu eenmaal in het instinct van katten. We kunnen daar weinig aan veranderen, maar we kunnen wel proberen om ze beter te begrijpen. Kattenexpert Nicky Trevorrow legt uit dat katten van overzicht houden. Tijdens het eten wil je kat zich graag veilig voelen. Trevorrow adviseert daarom om het voerbakje minimaal 30 centimeter van de muur te zetten. Je viervoeter kan dan zelf bepalen aan welke kant van de voerbak hij gaat staan, zodat hij of zij nog genoeg uitzicht heeft over de ruimte.

Nat en droog gescheiden

Wat ook belangrijk is bij het bepalen van de juiste plek, is dat het een rustig plekje is. Wanneer je dat niet doet, kan dit onnodig veel stress opleveren bij je kat. Stress ontmoedigt je kat om te eten, en dat willen we natuurlijk voorkomen. Plaats het voerbakje ook niet in de buurt van de kattenbak. Wij zouden zelf ook niet naast het toilet gaan eten, dus waarom zou een kat dat wel prettig vinden? Zet het eten ook niet naast de drinkbak, want katten houden hun natje en droogje het liefst gescheiden.

Soort voerbakje

Je moet niet alleen goed nadenken over de plek, het voerbakje zelf is ook belangrijk. De meeste katten vinden een relatief laag bakje of een schoteltje het fijnst. Ze vinden het namelijk niet prettig als hun snorharen de zijkant van het bakje raken. Eet jouw poezenbeest de brokjes in één keer op? Dan is een anti-schrokvoerbak wellicht een goede keuze. Dit voorkomt dat hij na een (overhaaste) maaltijd moet kokhalzen of spugen. Zo’n speciaal bakje zorgt ervoor dat je kat langzamer eet, doordat hij of zij meer moeite moet doen voor zijn eten. En leuk voor onszelf: zo’n bak ziet er ook nog eens leuk uit!

Lees ook: Pijnlijk: ‘Mijn vriend denkt dat ik expres een miskraam kreeg’

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash