‘Mijn vriend verwijderde mijn overleden broer van mijn Instagram’

Julie vond troost in het luisteren naar zijn stem, maar haar vriend vond dit ongezond

Zes jaar geleden kwam Julie* haar tweelingbroer Sam om bij een vreselijk auto-ongeluk. Het was een groot drama in de buurt en liet ernstige littekens achter, vooral bij Julie. Hoewel ze op haar eigen manier nog steeds haar best doet het te verwerken, gebeurde er onlangs iets bizars. Ze doet haar verhaal op het platform Reddit.

Troost

Julie begint haar verhaal op het platform met: ”Voordat mijn broer stierf, was Sam een enorme socialmedia-gebruiker. Voornamelijk op Instagram en Snapchat. Ik volgde hem nooit op Snapchat, maar wel op Instagram. Hij maakte duizenden posts over zijn leven; van vrienden, familie en muziek. Hij was namelijk een geweldige zanger.” Na zijn dood ging Julie naar eigen zeggen vaak naar zijn account en scrolde er doorheen. ”Ik weet dat het niet gezond is om elke dag naar de stem van mijn overleden tweelingbroer te luisteren, maar het werd een gewoonte”, zo geeft ze toe.

Ongezond

”Een paar weken geleden spoorde mijn vriend me aan om me hiervan los te maken. Hij zei dat ik door moest gaan”, gaat ze verder. ”Ik probeerde het: ik keek maar één video per dag en stelde dit vaak uit tot vlak voordat ik naar bed ging.” Gisteravond deed ze echter een schokkende ontdekking. ”Ik ging ik naar mijn broers account kijken en ik zag dat het weg was!” Julie was overstuur en appte haar zus, maar zij zei dat ze het account nog steeds kon zien. ”Mijn vriend vertelde me uiteindelijk dat hij mijn broer had geblokkeerd op mijn account.” Julie was geïrriteerd, maar dacht dat ze hem gewoon weer kon gaan volgen. ”Maar mijn broers account was privé en onze familie kon toen hij overleed geen toegang krijgen tot zijn account.”

Ziekelijke reden

De reden waarom Julie haar vriend hem van haar Instagram-account verwijderde is nog schokkender dan de actie zelf. ”Hij blokkeerde hem omdat hij dacht dat ik verliefd was op mijn broer. En hij beschuldigde me er zelfs van dat ik ooit intiem was met hem, mijn broer.”

Julie was in shock en ging zelfs over haar nek toen ze zijn verwijt hoorde. ”Hij is mijn tweelingbroer! We brachten elke dag samen door. Toen mijn broer verongelukte, waren we kamergenoten.” Ze legt uit: ”Ik hield van mijn broer, maar niet op een zieke manier.” Haar vriend daarentegen heeft haar broer nooit ontmoet, aangezien ze pas twee jaar geleden begonnen met daten.

Ten einde raad

Julie weet ik niet of ze de relatie kan en moet voortzetten. ”Mijn vriend blijft zeggen dat ik verder moet gaan, dat wat hij deed niet erg was. Maar voor mij was het dat wel. Onze gezamenlijke vrienden zijn het erover eens dat ik moet vergeven en vergeten, maar ik heb het gevoel dat ik weer aan het rouwen ben. Dit doet teveel pijn.” Wat vinden jullie?

*De naam is dit artikel in gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Throwrainstabro1.

Lees ook: ‘Is het oneerlijk dat ik mijn zitplaats voor een oude dame afstond en niet voor een kind?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock