‘Mijn man maakt me ’s nachts steeds wakker: ik word gek!’

wakker

Eline wordt midden in de nacht wakker gemaakt door haar man en weet niet meer wat ze moet doen

Eline* en Mark werken allebei fulltime en hebben een dochtertje van één jaar. Eline staat ’s nachts meerdere keren op voor hun dochter. Maar als ze probeert te slapen, maakt Mark haar wakker om te vragen hoe laat het is. Dit probleem deelt ze op Reddit, omdat ze niet meer weet wat ze moet doen.

Onbegrip

Elke nacht vraagt Mark aan Eline hoe laat het is, terwijl hun telefoons op hun nachtkastjes liggen. Mark kan gewoon zelf op zijn telefoon kijken, maar in plaats daarvan maakt hij Eline wakker. Ze heeft hem al gezegd hiermee te stoppen, maar Mark vindt dat ze overdrijft.

Ongezond gedrag

Eline is het hier niet mee eens. “Mark verstoort mijn slaap elke nacht. Ik slaap daarna heel slecht en word geïrriteerd omdat hij me wakker maakt voor iets onzinnigs. Het voelt alsof hij mijn slaap niet belangrijk vindt. Dit gedrag vind ik erg egoïstisch.” Beiden zorgen voor hun dochtertje en werken fulltime. Omdat Mark vroeg op moet, zorgt Eline ’s nachts voor hun dochter. Maar zijn gedrag maakt haar nachten nog zwaarder.

Slaaptekort

Eline weet niet meer wat ze moet doen. “Ik heb geen probleem met ’s nachts opstaan voor onze dochter, maar dat Mark me wakker maakt voor iets kleins, is te veel. Ik denk erover om op zolder te gaan slapen om genoeg rust te krijgen. Hoe kan ik Mark duidelijk maken dat ik slaap nodig heb en dat hij me ’s nachts niet meer moet storen?” Wat zou jij tegen Eline zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam assholeamithistime.

Lees ook: Is het echt zo schadelijk? De waarheid over dagelijks je haren wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash